#06 Xandrey, schoonmaakster kantoor

Twee dagen per week lopen er twee vrolijke schoonmaaksters bij ons op kantoor rond: Xandrey en Manuela. Zij zorgen ervoor dat onze bureaus, de vergaderruimtes en de keuken spik en span zijn. Soms maken we een praatje bij de koffiemachine, maar dat is meestal heel kort, want er moet natuurlijk gewerkt worden. Xandrey en ik spraken een keer af op zaterdagavond. We ontdekten dat we tijdens onze tienerjaren allebei fan waren van de Backstreet Boys!

“Mijn tattoos hebben allemaal een verhaal en sommige heb ik samen met iemand gezet. Op mijn knokkel staat een leeuw, het sterrenbeeld van mijn vader. Samen met mijn moeder heb ik een roos laten zetten. Deze stond in onze tuin en had twee verschillende kleuren roze. Onlangs heb ik mijn 20ste tattoo laten zetten. De achternaam van mijn vriend staat nu voor altijd op mijn linkerzij. Ik heb hem zo’n 4 jaar geleden leren kenen via online gamen: Grand Theft Auto. Je speelt dit spel met en tegen mensen van over de hele wereld. Wij deden dit met een vriendengroep en zo leerde ik op een gegeven moment Edward, ofwel Boogie, kennen. Vanaf het begin was er een magische klik. En hoewel er vanaf dat eerste moment meteen vuurwerk was, wilde ik mezelf eerst toch beschermen omdat ik in het verleden heel wat teleurstellingen heb moeten verwerken. Hoewel we elkaar nog nooit in het echt hebben gezien, ken ik hem beter dan wie dan ook. Of ik niet bang ben dat hij tegenvalt wanneer we elkaar, hopelijk over een maand of 3 echt gaan zien? Nee totaal niet! Als ik met hem praat, via het internet of telefoon, heb ik het gevoel alsof ik thuis kom. Het gaat zelfs soms door mijn hoofd dat ik niet meer naar Nederland terug kom, als ik hem binnenkort ga opzoeken in New York. Ik heb in het verleden vaak het leven van anderen geleefd zoals anderen dat graag wilden. Nu wil ik gelukkig zijn, doen wat ík wil en het mooiste ervan maken.

Mijn vriend belt ook soms met mijn ouders. Mijn ouders zijn nu 53 jaar bij elkaar. Qua karakter lijk ik het meest op mijn vader. We zijn allebei comedians. Mijn moeder heeft het met ons soms zwaar te verduren. Twee jaar geleden verraste ik haar met een Backstreet Boys cruise. Als tiener was ik onwijs fan deze boyband en mijn moeder ging altijd met me mee naar concerten. In vijf dagen gingen we van Barcelona naar Cannes, Livorno en weer terug. Een cruise mét de Backstreet Boys. Meet en greets, allerlei andere activiteiten en een ’leather and lace night’ op de laatste avond. Het was een hele bijzondere ervaring!

Mijn baan als schoonmaakster bevalt prima. Ik ben eigen baas. Natuurlijk is het zo dat het ene project leuker is dan het andere, maar over het algemeen zijn mensen dankbaar voor hetgeen ik doe en krijg ik complimenten wanneer alles weer schoon en netjes is. Meestal kom ik in kantoren waarvan de medewerkers al naar huis zijn. Bij jullie is dat anders. Maar tijdens het schoonmaken ben ik volledig daarop gefocust. Ik heb niet echt tijd voor uitgebreide gesprekken. Of ik aan het kantoor of een bureau kan zien wat voor type mensen er werken? Vaak wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *