#07 Floor, eigenaar Café Kanaalzicht

Toen ik nog in Lombok woonde, kwam ik nóg vaker in deze gezellige buurtkroeg dan nu. Nog steeds treed ik er elk jaar een keer op met mijn band. Café Kanaalzicht is een van mijn favoriete kroegen in Utrecht. Het is er werkelijk waar altijd gezellig. Een mix van stamgasten, studenten, yuppen, mensen uit de buurt en passanten die stoppen voor een drankje op het zonnige terras. Floor, een van de eigenaren, en zijn personeel zorgen ervoor dat de klant hier koning is!

“Na mijn diensttijd heb ik eerst een tijd voor Mercedes gewerkt. Ooit had ik met mijn compagnon René afgesproken dat áls er een keer een kroeg in Utrecht te koop zou staan, we deze zouden kopen. 30 jaar geleden was het zo ver. In 1989 stond Kanaalzicht te koop en vanaf toen ging alles ontzettend snel. Er werd verbouwd en toen we open gingen, zat er 13 gulden wisselgeld in de kassa. Dat was alles wat we hadden.

Het café is een aantal keren verbouwd. Toen we het kochten, was de kroeg geheel bekleed met vloerbedekking op de muren en rood tapijt op de grond. Destijds had ik een vriendin uit Zweden, maar ik nam haar in het begin nooit mee hierheen, omdat ik mijn eigen zaak heel lelijk vond. Twee jaar nadat we het kochten gingen we verbouwen. De bar is een paar keer verplaatst, er ligt nu een houten vloer en rondom een mooie lambrisering. Ik ben blij met hoe het nu is. Het is de mooiste kroeg van Utrecht!

Als eigenaar is het belangrijk om naar je klanten én naar je personeel te luisteren. We blijven veranderen. Als veel mensen vragen naar een bepaald soort bier, zorg ik dat het er komt. Het is fijn als je iets doet wat aanslaat. Zo zijn we een paar jaar geleden begonnen met de lunch. Ook hebben we van het najaar tot en met het voorjaar iedere zondagmiddag live muziek. Elke week staat er een andere band hier op het podium en dat doet het goed.

Het leuke aan Kanaalzicht is de grote variëteit aan gasten. Er zijn mensen die hier elke dag even langskomen. Nog voordat ze hun jas uit hebben en aan de bar zitten, staat het drankje dat ze altijd drinken al voor hen klaar. Veel van de gasten die hier vaak komen hebben een vaste plek in het café. Vanavond zijn er veel mensen uit Oog in al, maar ook een groep studenten die zo te zien een verkleed feestje hebben. Ouders met kinderen, zakenlui, groepjes die na het sporten nog even een borrel komen drinken. Iedereen is hier welkom.

We zijn nu druk bezig met het organiseren van een festival dat zal plaatsvinden op 2 juni: ‘Buurten bij Kanaalzicht’. Samen met de overburen zorgen we ervoor dat er twee podia komen waar bandjes elkaar afwisselen en voor de live muziek zorgen, een bierstraat en een aantal foodtrucks. Welke kroeg heeft nou zijn eigen festival?! Er komt veel bij kijken zoals het rond krijgen van alle vergunningen en de beveiliging. Maar ik ga ervan uit dat het een ontzettend mooie dag wordt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *