#08 Jeanette, body balance docente

Omdat mijn rug en schouders soms schreeuwen om aandacht, ga ik eens per week naar de sportschool om mee te doen aan een groepsles body balance, een combinatie van yoga, tai chi en pilates. Heel veel stretchen en het versterken van je core spieren. Mijn favoriete docente voor deze les is de immer positieve en opgewekte Jeanette. Ze is niet alleen heel erg attent, ze let er tijdens de les ook goed op dat iedereen de oefeningen goed uitvoert. Of ze zin had om een keer koffie te drinken? Uiteraard!   

“Ik kan alles en ik heb van alles gedaan. Van modellenopdrachten tot in de spoelkeuken van een restaurant en van serveerster in een strandtent tot presentatrice. Ik ben geboren in Duitsland en ben choreografie gaan studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en Tilburg. Mijn plan was om na mijn studie voor anderhalf jaar naar Aruba te gaan. Maar daar bleek dat ik heel andere verwachtingen had van het leven daar en na een half jaar ging ik er al weer weg. Ik hou van buiten zijn, maar een choreograaf werkt de hele dag binnen en dat viel mij erg tegen. Ik besloot terug naar Nederland te gaan maar daar was nauwelijks werk te vinden. Toen ben ik begonnen met het geven van body balance.

Mijn passies zijn dansen, bewegen, yoga en fotografie. Ik hou erg van zelfexpressie en ik vind het fijn om met mijn eigen lijf bezig te zijn. In de loop der jaren ben ik veranderd. Alle dingen die ik vroeger deed waren erg naar buiten gericht, terwijl ik nu veel meer op mezelf focus. Ik heb voor mezelf gekozen en heb geleerd me te richten op wat ik leuk vind en waar ik me met hart en ziel voor kan en wil inzetten. Ik heb geleerd op mezelf te vertrouwen.

Foto: Jeanette Suijkerbuijk

In Nepal heb ik yogalessen gegeven en genomen. De kleuren, geuren en mensen. Het is er zo anders. Mensen in Nepal voelen veel meer en kijken elkaar beter aan. Er heerst veel meer spiritualiteit en mensen leven veel bewuster dan in Nederland of Duitsland.

Al een aantal jaren geef ik onder andere body balance bij Newstyle Healthcenter. Het heeft iets magisch dat alle individuen die zich opgeven voor mijn les altijd weer terugkomen. Hoewel bijna iedereen alleen naar de les toekomt, is het gelukt om een connectie te creëren tussen de mensen in de les. Er heerst overwegend een positieve, ontspannen sfeer.

Hoewel ik vroeger allerlei verschillende baantjes heb gedaan om maar geld te kunnen verdienen is dat in de loop der jaren veranderd. Ik verdien nu misschien niet zo veel, maar ik ben blij met wat ik doe en daar gaat het voor mij om. Ik voel me er goed bij!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *